کلاس های خطا
هنگامی که ما به یک سرور درخواست میفرستیم! ( چه توسط مرورگر یا اپلیکیشن دیگر ) به این درخواست یک کد وضعیت اختصاص داده میشود . این کد وضعیت درواقع اتفاقی که برای این درخواست افتاده است را به ما نشان میدهد . این کد وضعیت توسط 5 کلاس دسته بندی میشوند. که با استفاده از رقم اول !این کد میتوانید آن را شناسایی کنید و بفهمید در کدام دسته بندی قرار دارد.
این کلاس ها عبارتند از:
- 1xx: اطلاعاتی
- 2xx: موفق
- 3xx: تغییر جهت
- 4xx: خطای کاربری
- 5xx: خطای سرور
دو رنج کد 4XX و 5XX در واقع به مدیر سیستم کمک میکنند که در سیستم مورد نظر خطا یابی کند .که در ادامه درباره هر کدام ازاین خطاها بیشتر توضیح میدهیم.
خطاهای کاربر و سرور
خطا های مربوط به کاربر از رنج کد 400 تا 499 ادامه دارد که نشان دهنده وضعیت درخواست ارسال شده توسط کاربر است. هرچند این خطا ها مربوط به سیستم کاربر میباشد . ولی دانستن اینکه این خطا ها حاصل چه اعمالی هستند و ایا نیاز هست که سرور مجدد پیکربندی شود ؟ خالی از لطف نیست.
خطا های مهم که مربوط به سرور میباشند از رنج 500 تا 599 ادامه دارند که نشان دهنده ایرادی احتمالی در سرور سایت شما میباشد . این خطا ها معمولا زمانی اتفاق می افتد که سرور قادر به پرداز درخواست نباشد.
عیب یابی کلی
برای عیب یابی کلی موارد زیر را رعایت کنید .
هنگامی که در سرور تغییری ایجاد میکنید مرورگر را توسط CTRL + F5 بروزرسانی کنید که کش وب سایت پاک شود.از فایل error.log موجود در هاست میتوانید محل خطا را پیدا کنید و در جهت رفع ان اقدام کنید.داشتن اطلاعات پایه از نوع پیکربندی سرور و طراحی سایت نیز در مراحل عیب یابی بسیار حائز اهمیت است.از سرور های انلاین معتبر در زمینه عیب یابی نیز میتوانید استفاده کنید.
انواع کد های خطا 400
خطا های های رنج 400 که مربوط به کاربر است 4 کد ارور معروف دارند! که در 90 درصد مواقع این کد خطا ها نمایش داده میشوند .
خطای 400 Bad Request
کد خطا 400 یا خطای Bad Request به این معنی است که درخواست HTTP که برای سرور ارسال شده است ، شیوه ارسال نامعتبری دارد. و باید به درخواست ارسال شده مراجعه کنید و برسی کنید که پارامتر های ارسالی صحیح ودرست ارسال شده باشند.
خطای 401 Unauthorized
کد خطا 401 یا خطای غیر مجاز به این معنی است که کاربری که می خواهد به منبع دسترسی پیدا کند! مجوز آن تایید یا به درستی احراز هویت نشده است. این به این معنی است که کاربر باید اطلاعات کاربری را ارائه دهد تا بتواند منبع محافظت شده را مشاهده کند.
خطای 403 Forbidden
کد خطا 403 یا خطای دسترسی غیر مجاز به این معنی است که کاربر درخواست معتبری را ارائه داده است اما سرور از ارائه درخواست خودداری می کند ، به دلیل عدم دسترسی به منبع درخواستی. اگر به طور غیرمنتظره ای با خطای 403 روبرو شدید ، چند دلیل معمول در اینجا توضیح داده شده است.
دسترسی فایل محدود شده است
خطا های 403 معمولاً وقتی رخ می دهد که کاربری که فرآیند وب سرور را اجرا می کند ، مجوز کافی برای خواندن پرونده مورد دسترسی را ندارد. مثلا درممکن است در هاست فایل یا فولدری با دسترسی محدود ارائه شده باشد که صرفا از خود هاست قابل خواندن باشد . در این صورت سرور به شما کد خطا 403 را برمیگرداند و جلوی دسترسی شما گرفته میشود. برای حل این مشکل میتوانید با مراجعه به هاست سطح دسترسی فایل مورد نظر را تغییر دهید.
فایل .htaccess
این فایل که مربوط به تنظیمات وب سرور آپاچی هست میتوان به طور مثال از ورود ای پی های خاص جلوگیری کرد یا دسترسی به زیر دامین ها را محدود ساخت . میتوانید با برسی این فایل مشکل 403 را رفع کنید
ایندکس و ایتم لیست غیرفعال
گاهی اوقات پوشه ایی در هاست ما وجود دارد که به طور پیشفرض ایندکس ندارد و همچنین لیست ایتم هاست هم غیر فعال است از همین رو به ما ارور 403 داده میشود و دست رسی ما محدود میشود.
خطای 404 Not Found
این خطا که به معنی عدم پیداش است . بیشترین امار نمایش در میان خطاهای وب را دارد . این خطا به این معنی است که فایل / پوشه و به طور کل مقصد مورد نظر شما پیدا نشد یا وجود ندارد. برای رفع این ارور شما میتوانید بررسی که ادرس مقصد مورد نظر تغییر نکرده باشد یا وجود داشته باشد .
انواع کد های خطا 500
خطای 500 Internal Server Error
کد خطا 500 یا خطای داخلی سرور به این معنی است که سرور نمی تواند به یک دلیل نامعلوم درخواست را پردازش کند. بعضی اوقات این کد در صورت مناسب تر بودن خطاهای 5xx ظاهر می شود.
اکثر این خطاها توسط فایل .htaccess قابل حل است.
خطای 502 Bad Gateway
کد خطا 502 یا خطای Bad Gateway به این معنی است که سرور دروازه ای یا پروکسی سرور است و از سرورهای اصلی پاسخ معتبری دریافت نمیکند.
خطای 503 Service Unavailable
کد وضعیت 503 ، یا خطای Service Unavailable ، به این معنی است که سرور بیش از حد بار دارد یا تحت تعمیر و نگهداری است. این خطا بیانگر این است که سرویس باید در برخی مواقع در دسترس باشد.
خطای 504 Gateway Timeout
کد وضعیت 504 یا خطای Gateway Timeout به این معنی است که سرور دروازه ای یا پروکسی سرور است و در بازه زمانی مجاز پاسخی از سرورهای اصلی دریافت نمی کند.
نتیجه
اکنون که با رایج ترین کدهای خطای HTTP و راه حل های متداول برای این کدها آشنا شدید ، باید پایه خوبی برای عیب یابی سرورهای وب یا برنامه های خود داشته باشید.
منبع:اقیانوس دیجیتال